Min breddfulle bak

Publisert av Heidi den

I helgen var livsledsageren og jeg på kino for første gang siden før pandemien, og setene ga klar beskjed om at bakenden min var blitt bredere enn ved forrige besøk. Jeg fikk nå heldigvis plass i det trange setet, men koppholderne på armlenene på hver side presset seg mot lårene mine under hele filmen. Dèt såpass mye at jeg kjente et ubehagelig trykk på samme sted da jeg våknet dagen etter, så jeg har skjønt at vi får spandere på oss de litt bredere komfortsetene neste gang. 

Jeg har alltid vært større enn gjennomsnittet, og det tok meg lang tid, mange mislykkede slankekurer og mye selvbebreidelse før jeg endelig forsonet meg med det. Skjønt kjentes det ikke bare greit da jeg i 2020 bykset opp to buksestørrelser på bare noen uker. Et par dager før Norge stengte ned for første gang på grunn av koronaen, ble jeg nemlig sykemeldt for utbrenthet og var sengeliggende en stund. Jeg trodde vekten ville gå ned igjen da kreftene kom tilbake og jeg begynte å bevege meg mer igjen, men den gang ei. 

De nyanskaffede kiloene klamret seg fast til bakenden min, og nå er altså et vanlig kinosete trangt for meg, for ikke å snakke om de gamle klærne mine, for jeg måtte selvfølgelig bytte ut deler av garderoben, og det var egentlig det mest irriterende ved hele situasjonen. Tidligere ville vissheten om at jeg var blitt for stor for klærne mine dyttet meg ut i en hengemyr av skam, men denne gangen var ergrelsen over å måtte bruke tid og penger på å kjøpe nye klær verre for meg, og det tar jeg faktisk som et godt tegn. 

Jo visst kjenner jeg fortsatt et stikk av skam når jeg legger merke til at familiemedlemmer gransker magepartiet mitt ekstra nøye mens de prøver å finne ut av om magen strutter av nytt liv eller for lengst fortærte hamburgere og sjokolademuffins men det går over! Jeg rister det av meg og går videre med livet mitt i visshet om at buksestørrelsen min hverken har noe å si for min egenverdi som menneske eller for min evne til å gi eller motta kjærlighet. 

Som jeg har vært inne på før: Guds favn er stor nok til å nå rundt enhver. 

 

 


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Du aksepterer denne bruken ved å fortsette å bruke nettsidene.   Les mer